Nieuws

Laatste nieuws
Boekenmarkt
Komen jullie ook? 
Fijne zomervakantie
Wij wensen jullie allemaal een hele fijne zomervakantie!
Team Sint Martinusschool
Coole zomervakantie!
Onze ouderraad wenst alle leerlingen een coole zomervakantie toe.😎🍦
Peuter4daagse
Deze week hebben de peuters van ‘t Toverbosch, samen met leerlingen van groep 7 de peuter4daagse gelopen. Wat deden ze het goed!
Bezoek Maritiem Museum in Rotterdam
Groep 4 heeft dinsdag 23 mei een bezoek gebracht aan het Maritiem Museum in Rotterdam. Ze hebben daar de tentoonstelling zeemonsters bezocht. Hierbij hebben ze de werelden van zes waterwezens ontdekt. We namen het monster van Loch Ness onder de loep. Zijn zeemeerminnen lief of gemeen? Bestaat de mega-octopus Kraken? Is een reuzenkrab gevaarlijk voor mensen? En de grote vraag: Bestaan deze zeewezens echt of is het allemaal fantasie?
Regio finale
Dit fanatieke voetbalteam heeft woensdag 17 mei deelgenomen aan de regiofinale bij Seolto. Ze hebben enorm hard gestreden en hebben mede daardoor een mooie 3e prijs weten te bemachtigen.
 
Heel groep 7 is geslaagd voor het praktisch verkeersexamen!
Vrijdag 12 mei was weer het praktisch verkeersexamen voor groep 7. Ondanks dat ze het stiekem toch wel enorm spannend vonden, hebben ze allemaal laten zien dat ze goed hebben opgelet tijdens de lessen en zelf goed geoefend hebben.

Gefeliciteerd groep 7!
Martinustuin
Op zaterdag 29 april 2023 openden wethouder René Lazeroms en Corry van Broekhoven de Martinustuin. Enkele kinderen uit groep 6 hebben hard gewerkt aan het onthullingsdoek. Vindt u het niet mooi gemaakt?
Voorstelling thema water
Woensdag 17 mei is er een voorstelling opgevoerd door de kleuters en peuters in de theaterzaal van Agora. 

 
Koningsspelen 2023
Vrijdag 21 april vonden weer de jaarlijkse Koningsspelen plaats. Zoals gebruikelijk hebben wij hier ook aan deelgenomen.

De groepen 1 t/m 3 hebben gewerkt in het Koningsspelenboekje, spelletjes op het plein gedaan, de stormbaan beklommen en ze hebben een geweldig clinic gekregen van Majorettevereniging "The Fantasy Kids".

Groep 4 t/m 8 hebben op sportpark “De Molenberg” flink gesport. Ze hebben hier geslagbald, prestaties laten zien wat betreft de atletiekonderdelen en een wedstrijd op de stormbaan gedaan, maar ook hier kregen de kinderen 3 fantastische clinics van Dynamico, RSV en TV de Bocht!

Graag willen we iedereen bedanken voor hun bijdrage aan deze mooie en sportieve dag!

Fijne meivakantie!
Ben jij ook zo benieuwd wat groep 7-8 in april gedaan heeft?
Bekijk dan snel de foto!
Bezoekje aan de supermarkt
Maandag 17 april hebben de groepen 1-2 een bezoekje gebracht aan de Plus in Rucphen. Dit uitje sluit goed aan bij ons thema “de supermarkt”. We mochten bij alle afdelingen even achter de schermen kijken. Heel erg bedankt voor dit super leuke en leerzame uitstapje!
Op zoek naar een fijne basisschool?
Wordt uw kind komend schooljaar vier jaar? Of al aan het kijken voor een basisschool? Wij gaan graag met u in gesprek! Een rondleiding hoort er natuurlijk bij. Kom met ons in contact door:

Telefoonnummer: 0165 34 80 55
Mail: infomartinus@borgesius.net

Graag tot ziens!
Vrolijk Pasen!
Donderdag 6 april hebben we op school de Paasviering gevierd, waarbij we eerst samen het Paasverhaal vanuit de zandtovenaar hebben bekeken. Vervolgens hebben we heerlijk op de leerpleinen gepicknickt en zijn we daarna creatief bezig geweest in de klassen. Al met al een geslaagde dag!
 
Schoolvoetbal
Woensdag 5 april vond het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi weer plaats bij RSV. De kinderen hebben een geweldige en sportieve middag gehad waar vele supporters van hebben genoten. Op naar het volgende toernooi ⚽️🤩
Verkeersproject groep 5-6
Afgelopen donderdag heeft groep 5-6 meegedaan aan het verkeersproject. We hebben geleerd om veilig over onze schouder te kijken en om onze hand uit te steken. Verder hebben we zelf onze fiets gecontroleerd. Wij kunnen weer veilig de straat op!
Bezoek aan carnavalsvereniging HIK
Gisteren hebben de kleuters een bezoek gebracht aan de bouwplaats van carnavalsvereniging HIK. Heel erg bedankt voor de super leuke rondleiding!
Thema ''de tandarts'' in de groepen 1-2
Bij het thema de tandarts in de groepen 1-2 hoort natuurlijk ook een bezoekje van de tandartsassistente. 🪥🦷
Voorleesontbijt 2023 in de groepen 1, 2 en 3.
Wat was het gezellig en speciaal, allemaal in pyjama naar school. Uiteraard met een gastvoorlezer en een heerlijk ontbijt in de klas!
Kwispellezen
Lizzy heeft de afgelopen periode mogen deelnemen aan het programma Kwispellezen, wat georganiseerd is door de bibliotheek. Tijdens dit programma mocht Lizzy samen met hulphond Tjalfie aan de slag met leesboeken. Dat was genieten!
Thema NOORDPOOL-ZUIDPOOL in groep 3
We zijn na de vakantie weer fijn gestart. In de groepen 3 weer een nieuw thema en wat zijn de kinderen enthousiast! We laten graag zien hoe goed ze aan het werk zijn.
🎇🎆 Happy New Year! 🎆🎇
Namens het gehele team van de St. Martinus wensen wij u een prachtig 2023 toe.

 

Fijne kerstvakantie!

Fijne pakjesavond
Wij van de Martinusschool wensen iedereen een fijne pakjesavond! 🎁

Een cadeautje,
een gedichtje op rijm.

Gezellig samen,
met pepernoten en marsepein.

Een surprise, veel cadeautjes, gekkigheid en een lach,
het is 5 december, een prachtige dag.
 
Sinterklaas
Wat hebben we weer een geweldig bezoek gehad van de Sint en zijn pieten!

Het was een gezellige en fijne dag met elkaar! De kinderen hebben gedanst, gezongen en genoten van de pieten, Sinterklaas en surprises 🎉🥰🎁
De voorleeswedstrijd
Leerlingen vertellen..
Ook dit jaar hebben we weer meegedaan aan de jaarlijkse voorleeswedstrijd. We zijn gestart met voorrondes in de klas. Aan de voorrondes deden Rik, Naomi, Leentje, Tijn en Levi mee. Iedereen vond het erg spannend, maar wel heel leuk om te doen. Uiteindelijk wonnen Tijn en Levi de voorrondes in de klas. Zij mochten door naar de schoolfinale, aan deze ronde deden ook de kinderen uit groep 7/8 en 8 mee.

De schoolfinale werd gehouden op het grote leerplein, hier verzamelde de kinderen uit alle klassen zich. De kinderen zaten op de tribune en voor de voorlezers was er een grote stoel weggezet met microfoon. De winnaars lazen om beurten voor uit hun boek, het was erg spannend. De jury ging overleggen wie de voorleeskampioen van school zou worden, in de tijd dat het publiek moest wachten hebben we de ‘’Weet ik veel’’ quiz gespeeld. Na lang wachten vertelde de jury dat Sophie uit groep 8 had gewonnen. Zij gaat nu meedoen aan de gemeentelijke voorleeswedstrijd. De andere kinderen kregen nog een chocolade letter omdat zij mee hadden gedaan, een leuke afsluiting.
 
🟠🟡🟢FLUORFEEST!!🟢🟡🟠
Opvallen in het verkeer is belangrijk, vooral wanneer het in deze tijd van het jaar weer vroeger donker wordt. Woensdag 2 november was het fluordag op school! Alle kinderen kwamen met opvallende kleding naar school en wat zag iedereen er mooi en opvallend uit. Deze dag hebben we in de groepen extra aandacht besteed rondom dit thema. We hebben besproken waarom zichtbaarheid zo belangrijk is, filmpjes bekeken en knutselwerkjes gemaakt.
Fijne herfstvakantie!
Bezoek aan het Rijksmuseum
Afgelopen vrijdag is groep 8 naar het Rijksmuseum gegaan. Dit sluit niet alleen aan bij cultuur, maar ook bij het thema van geschiedenis “De Gouden Eeuw”.
Sint Martinusschool op Instagram
Volg ons nu ook op Instagram!