Nieuws

Laatste nieuws
Verkeersproject groep 5-6
Afgelopen donderdag heeft groep 5-6 meegedaan aan het verkeersproject. We hebben geleerd om veilig over onze schouder te kijken en om onze hand uit te steken. Verder hebben we zelf onze fiets gecontroleerd. Wij kunnen weer veilig de straat op!
Bezoek aan carnavalsvereniging HIK
Gisteren hebben de kleuters een bezoek gebracht aan de bouwplaats van carnavalsvereniging HIK. Heel erg bedankt voor de super leuke rondleiding!
Thema ''de tandarts'' in de groepen 1-2
Bij het thema de tandarts in de groepen 1-2 hoort natuurlijk ook een bezoekje van de tandartsassistente. 🪥🦷
Voorleesontbijt 2023 in de groepen 1, 2 en 3.
Wat was het gezellig en speciaal, allemaal in pyjama naar school. Uiteraard met een gastvoorlezer en een heerlijk ontbijt in de klas!
Kwispellezen
Lizzy heeft de afgelopen periode mogen deelnemen aan het programma Kwispellezen, wat georganiseerd is door de bibliotheek. Tijdens dit programma mocht Lizzy samen met hulphond Tjalfie aan de slag met leesboeken. Dat was genieten!
Thema NOORDPOOL-ZUIDPOOL in groep 3
We zijn na de vakantie weer fijn gestart. In de groepen 3 weer een nieuw thema en wat zijn de kinderen enthousiast! We laten graag zien hoe goed ze aan het werk zijn.
🎇🎆 Happy New Year! 🎆🎇
Namens het gehele team van de St. Martinus wensen wij u een prachtig 2023 toe.

 

Fijne kerstvakantie!

Fijne pakjesavond
Wij van de Martinusschool wensen iedereen een fijne pakjesavond! 🎁

Een cadeautje,
een gedichtje op rijm.

Gezellig samen,
met pepernoten en marsepein.

Een surprise, veel cadeautjes, gekkigheid en een lach,
het is 5 december, een prachtige dag.
 
Sinterklaas
Wat hebben we weer een geweldig bezoek gehad van de Sint en zijn pieten!

Het was een gezellige en fijne dag met elkaar! De kinderen hebben gedanst, gezongen en genoten van de pieten, Sinterklaas en surprises 🎉🥰🎁
De voorleeswedstrijd
Leerlingen vertellen..
Ook dit jaar hebben we weer meegedaan aan de jaarlijkse voorleeswedstrijd. We zijn gestart met voorrondes in de klas. Aan de voorrondes deden Rik, Naomi, Leentje, Tijn en Levi mee. Iedereen vond het erg spannend, maar wel heel leuk om te doen. Uiteindelijk wonnen Tijn en Levi de voorrondes in de klas. Zij mochten door naar de schoolfinale, aan deze ronde deden ook de kinderen uit groep 7/8 en 8 mee.

De schoolfinale werd gehouden op het grote leerplein, hier verzamelde de kinderen uit alle klassen zich. De kinderen zaten op de tribune en voor de voorlezers was er een grote stoel weggezet met microfoon. De winnaars lazen om beurten voor uit hun boek, het was erg spannend. De jury ging overleggen wie de voorleeskampioen van school zou worden, in de tijd dat het publiek moest wachten hebben we de ‘’Weet ik veel’’ quiz gespeeld. Na lang wachten vertelde de jury dat Sophie uit groep 8 had gewonnen. Zij gaat nu meedoen aan de gemeentelijke voorleeswedstrijd. De andere kinderen kregen nog een chocolade letter omdat zij mee hadden gedaan, een leuke afsluiting.
 
🟠🟡🟢FLUORFEEST!!🟢🟡🟠
Opvallen in het verkeer is belangrijk, vooral wanneer het in deze tijd van het jaar weer vroeger donker wordt. Woensdag 2 november was het fluordag op school! Alle kinderen kwamen met opvallende kleding naar school en wat zag iedereen er mooi en opvallend uit. Deze dag hebben we in de groepen extra aandacht besteed rondom dit thema. We hebben besproken waarom zichtbaarheid zo belangrijk is, filmpjes bekeken en knutselwerkjes gemaakt.
Fijne herfstvakantie!
Openochtend
Komen jullie ook? Zaterdag 5 november voor alle kinderen tot en met vier jaar.
Bezoek aan het Rijksmuseum
Afgelopen vrijdag is groep 8 naar het Rijksmuseum gegaan. Dit sluit niet alleen aan bij cultuur, maar ook bij het thema van geschiedenis “De Gouden Eeuw”.
Kinderboekenweek
Tijdens de Kinderboekenweek wordt er door de kinderen uit groep 7 en 8 voorgelezen bij het Toverbosch. Op deze manier oefenen de kinderen van groep 7 en 8 hoe ze moeten voorlezen en de kinderen bij het Toverbosch leren nieuwe woordjes.
 
Winnaars schoolhandbaltoernooi
Deze jongens van de Martinusschool zijn 1e geworden bij het schoolhandbaltoernooi!
The Masked Reader
Weten jullie welke leerkracht er achter het masker voorleest?

Het maken van de filmpjes was leuk, maar het enthousiasme van de kinderen maakt het helemaal compleet!

 
Bezoek voorstelling
Afgelopen dinsdag zijn de kinderen uit groep 1-2 naar de voorstelling ‘’Beer slaapt weer’’ geweest. Beer en Sprinkhaan zijn vrienden. Ze wonen in het bos en bezoeken elkaar elke dag. Op een dag doet Beer anders dan anders. Hij reageert kribbig, boos en trekt zich terug in zijn bed. Hij vindt het niet leuk meer om Sprinkhaan te zien. Sprinkhaan gaat aan zichzelf twijfelen. Ze waren toch vrienden? Sprinkhaan bedenkt verschillende plannetjes om het weer leuk te hebben met Beer. Uiteindelijk lukt het sprinkhaan om zijn vriend Beer weer uit bed te krijgen. De kinderen hebben ontzettend genoten van de mooie voorstelling. 
Methode Atlantis in groep 4
Groep 4 is gestart met Atlantis. Dit is een methode voor begrijpend en technisch lezen. Het thema van blok 1 is: Op stap. Hierbij gaan de eerste lesweken over het openbaar vervoer en specifiek over de trein. Wij proberen hier in andere lessen bij aan te sluiten. Zo hebben wij een muziekles gehad over de trein. Hebben wij filmpjes gekeken over hoe een (stoom)trein werkt en krijgen wij nog een techniekles die ook aansluit bij het thema op stap.
De vakantie is weer voorbij....
Heel veel plezier op school!
Uitleg muziekinstrumenten NEO
Vandaag veel geleerd over muziekinstrumenten bij NEO.
Zo weten we nu dat een trommel eigenlijk de oudste telefoon in de wereld is.
Ook hebben we blaasinstrumenten mogen proberen en een tuba is echt heel zwaar.
Tenslotte hebben we nog een hele leuke quiz gedaan.
Onthulling van het Witte Anjerperk tijdens veteranendag
Op 24 juni jl. is, tijdens de veteranendag, het Witte Anjerperk onthuld. Onze groep 8 heeft ook een bijdrage geleverd.
Sponsoractie
De afgelopen weken zijn de kinderen druk bezig geweest met het verkopen en rondbrengen van doosjes bonbons. Wat hebben ze hun best gedaan!
Dankzij de inspanning van alle kinderen kunnen we 2000 euro overmaken naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht waar kinderen met kanker behandeld worden.
3e op NK Schoolhandbal!
Op zaterdag 11 juni mocht het St. Martinus team zich melden voor het Nederlands Kampioenschap Schoolhandbal in Arnhem. Na winst op het gemeentetoernooi en de 1e plaats bij de regiofinale mocht dit gemengde team zich bewijzen op het NK. Dit team had zich al goed voorbereid met verschillende trainingen bij handbalvereniging Orion. Met een mix van handballers en enkele niet-handballers (maar zeker wel fanatieke sporters), bezielende coaches en een fanatieke groep supporters met spandoek reden ze zaterdagochtend vroeg naar Arnhem waar zij in een gezweldig sportcomplex (met 4 binnenvelden!) naast ruim 250 andere deelnemers mochten strijden om de titel.
Na een succesvolle poulefase, werd het lastiger in de kruisfinaleronde waarna dit team de dag mocht afsluiten met een wedstrijd om de 3e en 4e plaats. Na een moeizame start van deze beslissende wedstrijd kwam de St Martinusschool uiteindelijk goed los van de tegenstander en behaalden zij een 3e op dit landelijk toernooi. Toppers!
 

Les over afval in groep 7/8
De gastles die we op 23 mei hadden ging over afval. Het was een leerzame les. Jolanda en Ronald van Rucphenschoon hadden het over grondstoffen, recycling en over zwerfafval. We hebben geleerd hoelang het duurt voordat afval vergaat en dat als we niet recyclen dat we geen grondstoffen meer hebben. Wij hadden tussendoor een quiz. Als je een vraag goed had, dan kreeg je een pen als beloning. Wij hadden ook nog een recycling test. Als je dan de testvraag goed had dan kreeg je ook een pen.  
 

Burgerschap in groep 7/8! 
De politie kwam bij groep 7/8 en groep 8 op vrijdag 20 mei. Het was een hele leerzame les, de politie heeft het gehad over sexting en cyberpesten, ook over je account goed beveiligen. Door moeilijke wachtwoorden te verzinnen beveilig je je account beter. Het is belangrijk om niet zomaar je wachtwoord te delen, ook niet aan je vrienden. Ook je account privé zetten is handig, zodat je alleen maar contact kunt hebben met bekenden. Ze hebben ook tips gegeven over hoe je cyberpesten kan voorkomen, bijvoorbeeld: nadenken voordat je iets post, account privé zetten en nadenken voordat je iemand accepteert om je te volgen. De politieagenten hebben het ook gehad over naaktfoto's delen, wat strafbaar kan zijn.  Een hoop goede tips!  
Onze kleuters bij boer Bas
Wat vonden ze het interessant en leuk! Varkens kijken van groot en heel klein, op de tractor en wandelen op het blotevoetenpad. Dankjewel boer Bas!
Op zoek naar een fijne basisschool?
Wordt uw kind dit jaar 4? Of al aan het kijken voor een basisschool? Wij gaan graag met u in gesprek! Een rondleiding hoort er natuurlijk bij. Kom met ons in contact door:
Telefoonnummer: 0165 34 80 55
Mail: infomartinus@borgesius.net
Graag tot ziens!
Sint Martinusschool op Instagram
Volg ons nu ook op Instagram!