Nieuws

Laatste nieuws
Groep 6 in gesprek met astronaut André Kuipers
Op vrijdag 25 juni hadden wij als groep 6 een unieke kans. We mochten namelijk deelnemen aan een livestream met astronaut André Kuipers. Van te voren hebben we op het internet gezocht naar wie André Kuipers eigenlijk is en waarom hij bekend is geworden. Vervolgens hebben we vragen bedacht die we aan hem wilde stellen. Zo vroegen wij ons af hoe hij naar het toilet ging in de ruimte en wat hij zag toen hij uit het raam keek? 

Tijdens de livestream heeft André Kuipers onze vragen beantwoord. Het leuke was dat hij ook nog onze namen noemde. Hoe cool is dat?
Wist je dat...
Meneer Jeroen wel 7 uur per dag achter de computer zit en maar liefst 12 paar schoenen heeft? En wij dat best veel vinden?

Juf Diana het schoolplein zou veranderen als ze de directeur was? En wij dat nu ook wel eens zouden willen?

Wist je dat... je hier kan klikken voor nog meer roddels?

Groetjes van groep 4-5
 
Muurkrant groep 7-8
Zijn jullie ook zo benieuwd naar wat er zich allemaal afspeelt in groep 7-8? De eindcito, het zelfstandig werkbord, het verkeersexamen, het laatste jaar van de basisschool, de leerlingenraad en nog veel meer... Klik hier om de muurkrant van groep 7-8 te bekijken.
 
Thema bouwen groep 1-2A
Onze bouwvakkertjes van groep 1-2A hebben genoten van het thema BOUWEN! Klik hier om de bouwvakkertjes goed te bekijken.
 
Verdrietig nieuws
Tot ons grote verdriet is op 10 maart onze collega Carla Pinxteren overleden.
Carla is 55 jaar geworden en is 30 jaar aan onze school verbonden geweest.

We herinneren Carla als een collega die met liefde met de kinderen werkte en die oog had voor haar groep.
Iemand die veel voor haar klas wilde betekenen. Een collega waar geen greintje kwaad in zat. Bescheiden ook. Iemand waar we mee en soms ook om konden lachen.

We verliezen niet alleen een lieve juf en een fijne collega.
De wereld is ook een mooi, sterk mens kwijtgeraakt.

We gaan ontdekken hoe wij als collega’s, samen met onze leerlingen, dit verlies een plaats kunnen geven.

We wensen Carla’s kinderen Clint, Sue en Lena en hun vader Hans heel veel sterkte toe. 

 
Uit de kunst groep 5-6
De kinderen uit groep 5-6 hebben een bestaand meesterwerk op hun eigen manier weergegeven. Weet u welke beroemde werkstukken zijn uitgebeeld? Klik hier om de verschillende werkstukken te bekijken. 
App je even..
Klik hier om een aantal reacties van kinderen te lezen met betrekking tot het online onderwijs.


 
Welkom bij ons op school!
Na de kerstvakantie mogen wij weer veel nieuwe kinderen verwelkomen bij ons op de Martinusschool. Wij wensen jullie allemaal alvast een fijne kerstvakantie en een hele fijne start bij ons op school! Tot snel!

 
Groep 4- bewegend leren
Het begin van de decembermaand staat in het teken van Sinterklaas en zijn pieten.
In groep 4 hebben we een rekenles gedaan middels bewegend leren en in het thema 'Sinterklaas'. Zo zijn de kinderen op een leuke en actieve manier bezig geweest met het uitrekenen van verhaaltjessommen. Door de hele school lagen vraagkaarten verspreid en deze moesten in groepjes gevonden, gelezen en uitgerekend worden (ook wel bekend als het Zweeds loopspel). De kinderen hebben van en met elkaar geleerd.
Foto van Ise en Kay uit groep 4A. 
Keurmerk opleidingsschool
Yeah!! Keurmerk 'opleidingsschool' voor studenten van de Avans Hogeschool is behaald. We mogen ons nu écht professionals noemen op het gebied van studentenbegeleiding.
Nieuwe leerpleinen
Wat zijn wij blij met onze nieuwe leerpleinen! De leerlingen maken er al volop gebruik van. Ze kunnen hier heerlijk werken en door de extra digiborden op de leerpleinen kan er bijvoorbeeld extra begeleiding gegeven worden. Nu alleen nog een paar mooie planten op de leerpleinen en dan is alles compleet!
Martinusdag 11-11-2020
De dag dat wij onze naamdag vieren. SAMEN hebben we stilgestaan bij het verhaal van Sint Martinus en we hebben er een fijne dag van gemaakt met elkaar. Ook hebben we juf Margo in het zonnetje gezet omdat zij 25 jaar in het onderwijs werkt. Een TOPdag!
De verlichtingsactie 06-11-2020
De verlichting van de kinderen op de fiets is weer gecontroleerd. In deze tijd van het jaar vragen wij hier extra aandacht voor. Onze leerlingen veilig, goed verlicht de straat op!
Allerzielen 02-11-2020
Vandaag hebben we samen stil gestaan bij Allerzielen. Ieder jaar richten we een mooie gedenkhoek in, waar kinderen de gelegenheid krijgen om samen te komen en te herdenken. We gunnen het onze kinderen dat zij emoties durven te tonen en we vinden het belangrijk dat we ze hiervoor ook op school de ruimte geven. Wat zijn er ook dit jaar weer veel kaarsjes aangestoken en mooie teksten geschreven. Kinderen kunnen hun gevoelens mooi ieder op hun eigen manier uiten. Het is elk jaar weer ontroerend wat de kinderen opschrijven en zeggen op deze waardevolle dag.

'Met Allerzielen steek ik een kaarsje aan,
voor de liefste mensen die zijn heengegaan.
Om stil te staan en aandacht te geven
aan de betekenis van hun én mijn leven''.
Groep 1-2 bezoekt de fietsenwinkel
In de groepen 1-2 staat het thema ''de fietsenwinkel'' centraal. Een bezoekje aan de fietsenwinkel in Rucphen kan dan natuurlijk niet missen. Afgelopen week bezochten de kleuters fietsenwinkel Martens Tweewielers. We bekeken de verschillende soorten fietsen, de werkplaats, de verschillende onderdelen van de fiets, de balie, het magazijn en nog veel meer. Het was een leuk en leerzaam uitstapje! Mede door het enthousiasme van de kinderen hebben we in de klas nu ook een fietsenwinkel waarin de kinderen spelenderwijs alles ontdekken rondom het thema. 

Martens Tweewielers, heel erg bedankt! 
 
Nieuw logo
Bij de nieuwe uitstraling van het gebouw, wilden we ook een nieuw logo. We hebben ons klassieke Martinuslogo gemoderniseerd. De Martinus M die bestaat uit twee kinderen die hand in hand staan, is gebleven: met rondere vormen en andere kleuren heeft het een andere uitstraling gekregen. Meneer Peter heeft destijds het oude logo ontworpen en heeft nu ook het nieuwe logo gemaakt.
Weer naar school
Het einde van de vakantie nadert.
Weg blijheid, vrijheid waar je zin in hebt.
Hallo structuur en regelmaat.
Maar vooral ook: hallo vrolijke zenuwachtige koppies.
Zenuwen ook voor de leerkracht, want wat gaat dit jaar ons brengen?
Welke leuke, maar ook minder leuke dingen komen op ons pad?
Geniet van alle mooie momenten en leer van alle minder mooie momenten!
Laten we er samen vooral een onvergetelijk schooljaar van maken!

Feestelijk afscheid groepen 8
Na een bijzonder laatste jaar heeft basisschool Sint Martinus in Rucphen woensdag echt afscheid genomen van de groepen 8.

De gebruikelijke schoolkampweek en musicaluitvoering konden dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaan. Desondanks hebben de kinderen de afgelopen dagen ontzettend genoten van het door ouders georganiseerde kamp en de door school georganiseerde schoolverlatersdagen en twee bijzondere musicalavonden waar ouders de gelegenheid hebben gekregen de film van de musical te bekijken in aanwezigheid van de schoolverlaters. Woensdag werden de festiviteiten afgesloten met een rondrit met de Partybus door Rucphen, een fotosessie op de rode loper, een barbecue én een galafeest.

https://www.internetbode.nl/regio/rucphen/318067/feestelijk-afscheid-groepen-8-sint-martinusschool-in-rucphen